Isgata och typisk Halländsk vinter.....

Vi har nu börjat få några plusgrader, så det är uppåt en grad eller så, men marken är ju kall så just nu har vi skridskorbana vart man än går.... I morse när jag skulle till jobbet så släpper bilen trots att jag inte ens kör i 30 km/h, men det är ren blankis under däcken! 
 
Så just nu är jag väldigt glad för det lilla ridhuset vi har på gården. Det är inte stort, men jag kan i alla fall rida och låta Vaka röra på sig. Så igår blev det ett träningspass där inne och det kändes att vi inte tränat och vart igång på ett tag. Hon var stel, ville inte alls använda sig av sin vänstra sida, det var jobbigt! Så vi hade en del att jobba med där. Sen så mot slutet så gick det så himla mycket lättare och jag blev relativt nöjd. Men jag fick inget gratis, det märks att hon inte är van att jag ställer riktigt så mycket mycket krav på henne under den senaste tiden, så hennes stoiga sida kom fram och hon skulle visa vad hon tyckte om detta. Men när det var gjort så kunde vi sedan jobba vidare utan problem. 
 
Så idag så blev det ungeför samma arbete i det lilla ridhuset, då det var ännu halare ute idag än vad det var igår... Suck! Men ja, hon kändes så mycket bättre i kroppen idag. Hon var inte alls lika stel, jag hade en jämnare och finare kontakt till handen. Annar vill hon gärna slänga in/ut sin vänstra bog och på så sätt försöka komma undan. Det är ju hennes "skadade" sida så vi har en hel del styrka att bygga upp där helt klart. Men idag så var kroppen mer på plats, den stack inte iväg åt alla håll som dagen innan. Lyssnade på mycket mindre hjälper och hon var mer med mig och ja, en annan känsla helt enkelt. Men idag så tränade vi på mycket volter, byte av varv och där hon ska få med sig kroppen, och att hon ska göra det utan att hasta igenom och försöka komma undan för den sakens skull. Att bara gå på ännu snabbare är ju en sak som Vaka är väldigt duktig på, så att känna när hon smygökar och att kunna stoppa tempot där och då för att man ska kunna genomföra det man tänkt. Hon är lurig den lilla svarta, men hon är frukstansvärt rolig att rida!! 
 
Men nu väntar jag faktiskt på skor till henne, hon är något om nu och hon skulle verkligen behöva skor för att kunna genomgföra arbetet ännu bättre. Så jag hoppas min hovslagare svarar här snart och att vi kan få på nya dojjor!! 
 
Men nu ska jag slänga mig i soffan, helst hade jag velat gå och lägga mig, jag är helt slut. Men klockan är ju tyvärr inte så mycket så lär ju få vänta några timmar till!! 
 
Men vi hörs snart igen! 
Sandra & Vaka