Hon är sig lik!!

Idag så skulle jag ge mig ut för att prova vägar... Jesus!! Det fanns en del och det delades vägar både hitåt och ditåt. Tillslut vågade jag inte mig på att ta av på föer vägar då jag inte hade någpn aning om vart jag var eller vart jag skulle komma. Så jag vände och red samma väg tillbaka för att vara på den säkra sidan! 
 
Vaka var idag lugn i stallet, lugn i hela sig. Var lugn när jag satt upp, lugn när vi red iväg. Hon spände sig lite när vi kom förbi grisarna, sedan lugnade hon sig igen. Och hela turen så var hon sitt vanliga gamla jag igen och det är så himla skönt. Pigg, framåt men lugn i sinnet och inte nerverna utanpå. 
 
Vi var ute i 1 timme och 20 minuter. Så det var skönt, det var skönt att bara kunna rida och kolla läget utan några krav eller sitta och vara irriterad för att hon vart uppåtväggarna galen. Idag kunde vi njuta och göra det vi ville på turen! 
 
Vi har lyckats dämpa brunsten, så då tror jag även att hela hon mår mycket bättre. Hon blir så full av hormoner och hela kroppen blir det fel i så jag tror att det är det som ställt till det. Men jag fick ju inte i henne Munkpeppar, så jag köpte andra örter. Blandannat Citronmeliss som ska dämpa svåra brunsbesvär, peppearmynta som ska dämpa det spända och nerviga, och har med detta även blandat i Munkpeppar och hon har ätit detta utan problem och det verkar göra nytta. Men jag hoppas att hon kommer äta maten med bara munkpeppar med, då det blir dyrt annars. Men hoppas att kunna fodra med detta i perioder kanske men ha en underhållsdos under sommaren med Munkpeppar då det inte alls ligger i samma prisklass som det andra. Har ni fodrat med liknande och fått resultat?? 
 
Men vi får se! Men jag är så nöjd över dagen och så nöjd att hon kändes så lugn och tillfreds nu. Och jag hoppas det kommer hålla i sig även här framöver. 
 
Vad ska ni alla hitta på i helgen? Jag är ju ensam med barnen, men har tänkt att hinna med ett paddock pass i alla fall. Får se vad barnen går med på. 
 
Vad ska ni äta? Jag hatar att hitta på maträtter, och de måste vara barnvänliga!! 
 
Men vi hörs mycket snart igen! 
Sandra & Vaka 
 
 
 
 
 
Vaka och herr P
😍