Provat något nytt, men det var inte vackert!!!

Ja, igår Söndag så hade vi ett GM i stallet, en tävling på skoj för oss bara i stallet. Men jag är ju den enda islandshästen, eller nä.. ägarna har en islandshäst med men som är stadigare i sina gångarter än vad Vaka är. Men ja, det var då ett GM i dressyr!! Haha! Jag blev tvingad att ställa upp och jaja, för den goda stämmningens skull då. Det som det skulle tittas på var vägar och hur man planerade sin ritt, inte hur perfekt hästen gick. Och det har nog aldrig varit så mycket gångarter i ett dressyrprogram någonsin. 
 
 
 

Men jag glömde en halt, annars gick det väl helt ok. Jag fick driva ett del då Vaka var lite fundersam över vad jag egentligen ville. Att rida på det sättet man gör i ett program är inte så jag rider i vanliga fall. Hon blev även lite trött i slutet. Men hon gjorde det ändå bra måste jag säga, och bara det att vi var med var ju en bedrift i sig. 
 
Så idag så var det nya skor som gällde. Vi hade en del att fixa till idag. Då jag inte hade min vanliga hovslagare sist jag skodde så hade hon inte tagot så mycket som faktiskt behövs på min donna. Hennes trakter växer som ogräs och de behöver tas ner. Så hittades det lite röta i en bakhov på utsidan, men det rensades ut och plastades, hittade en liten sten där inne som orsakat denna. Har ju kännt att hon varit sådär ett tag, inte halt men inte tagit i bak som hon brukar. Min hovslagare sa att hon kunnat känns av detta och försökt avlastat det lite. Men det kommer läka fint då Vakas hovas i stort växer som ogräs, hon skos var 6e vecka.... 
 
Annars så tränar vi vidare och jag hoppas att hon kommer kännas bättre nu när vi fått det där ordnat. Så fick hon andra överrullningsskor än innan, ellre vi har haft dom förr men det innan skadan på halskotpelaren (blödningen). Så hoppas det ska hjälpa henne yttligare faktiskt. 
 
Men nu ska jag slappa i soffan och sedan ta en tidig kväll. Ska förska komma iväg och rida i morgon förmiddag med då jag jobbar kväll sen. Men vi hörs snart igen!
 
Sandra & Vaka 

Så här trött blir man av att få nya skor!