Raketbränsle! Jesus, vilket energi.

Idag blev det en ridtur i kallt väder, verkligen kallt. Eller kollar man termometern så står det bara -1, men känns som om det skulle vara minst -25. Detta vädret är mycket märkligt. Underlaget ute på våra rådvägar är inte jätte bra, det har vart så mjukt och lerigt och nu fruset och kallt. Så ja, ni kanske förstår. Det är fruktansvärt knöligt på sina ställen och med allt vatten så blir det även stundvis även halt. Så mycket svårigheter att ta sig an på en ridtur. 
 
En svårighet under denna turen var ju även Vaka, jesus vilken energi! Hon var på tårna och kändes som om hon hade myror i huvudet. Hon dansade förbi soptunnorna som hade blåst omkull, de var totalt livsfarliga idag. Sen i skogen dansade hon lite, kollade på löven på marken som om de skulle äta upp henne. När vi sedan kommer upp för vår "galoppbacke" så ligger där en massa timmer, och hela den högen höll ju på att bita henne i rumpan. Hon gjorde ett jätteskutt framåt. Det är nu så att detta är den säkraste hästen jag suttit på, hoppas aldrig till för något, går alltid tryggt framåt utan att titta sig omkring! Haha, ja det var ju så innan i alla fall! Men hon visade ganska bra tölt i alla fall, inte toppen men hon var ganska spänd och styv och inte helt med på min bana idag, men kändes alldeldes underbart i alla fall. Nu hoppas vi på bättre väder, får gärna bli bättre underlag men det lär vi ju inte få på ett tag. Nu snöar det men i morgon ska det regna, så får väl se vad  det blir av detta. 
 
Inatt står inne för att låta sina fötter torka upp. Hon har ett sår/reva i ena strålen som jag vill ska gå ihop lite. Men då hon är så svampig i sina strålar och att vi inte har bästa förutsättningar då vi haft det så himla blött. Nu är det fruset, men runt höhäckarna så är det mjukt och sunkit och kan tänka att de står där ganska många timmar på ett dygn. Så nu ska jag försöka få detta att gå ihop och jag hoppas det kommer gå bra! 
 
Nu ska jag bara kolla hur det går för Peter på idrottsgalan, sedan ska jag sova. Sen ska jag och Svea åka till stallet i morgon och ta ut hästarna och fixa med fötterna på Vaka så  klart. Så får vi allt se hur vädret kommer bli, regn eller snö. Vad tror ni? 
 
Men vi säger godnatt!
Sandra & Vaka