Tömkörning

Idag blev det tömkörning, och jag har köpt läder tömmar. Och jag säger, vilken skillnad. Vilken känsla. Det får man inte i billiga vävbandstömmar, dom är stela och otympliga! Detta var underbart! 

Men Vaka var så duktig idag. Tycker vi har lärt oss rätt mycket på tömkörningen dom här veckorna vi hållt på. Men idag jobbade vi, samla och få med kroppen. 

Det enda "problemet" var att i vänster varv tappar jag hela yttersidan och där med tappar styrning på inner. Så sänkte inner tömmen ett hack för att få tömtaget mer tydligt men ändå kunna hålla henne på ytter. Fattar ni vad jag menar? Haha! 


Så jag har inner töm direkt löpande till bettet lägre ner än ytter som jag fortfarande har direkt löpande till bettet på översta. Och det blev mycket bättre. 

Sen i vänster varv behöver hon gå lite lätt utåtställd för balansens skull, hon blir bättre och rakare i kroppen med. Och det är så jäkla kul att tömköra, man lär sig så mycket och man lär känna sin häst hur den rör sig och hur man kan hjälpa den till att göra det bättre! 

Men nu blir det semester några dagar för mig och familjen. Vi ska åka upp till Kolmården i morgon, så kommer kanske bilder från det. Vaka har Louisa hand om så det blir ju toppen! 

Så nu ska jag sova, upp tidigt för att åka iväg.
Vi hörs snart igen
Sandra & Vaka 

Trött Vaka efter dagens pass